Cine suntem noi?

Legenda spune că, în anul 2005, niște studenți curajoși s-au mobilizat în a traduce orarul foarte greu de descrifrat unor boboci, care confuzi fiind, cautau în stânga și în dreapta sălile în care trebuiau să fie. Pentru că după muncă trebuie să apară și răsplata, tot acești studenți curajoși și foarte harnici s-au gândit să se întâlnească pentru a viziona filme cu diverse teme din spectrul psihologiei. Așa a apărut și primul nostru proiect, PsyCult, care îl avea ca moderator principal pe domnul Prof. univ. dr. Alin Gavreliuc și care, la final de film oferea un debriefing din punct de vedere al psihologiei, asupra filmului. Tare, nu? Ei bine, încetul cu încetul, curajoșii noștrii s-au gândit că nu se pot rezuma doar la filme, iar așa a luat naștere frumoasa și colorata noastră asociație, mov-verde.

Cu ce scop toate acestea? Ei bine, scopul nostru ca și asociație este să dezvoltăm studenții de la Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest. Cum o facem? Prin proiectele pe care le pregătim și le organizăm, și care mai apoi vin livrate în exterior, beneficiarilor noștri, studenții. Poate vă gândiți acum de ce facem toate acestea. E simplu: bucuria finalizării unui proiect din care participanții pleacă și cu cea mai mică informație în plus față de câte au avut până să ne viziteze este de nedescris. Dezvoltarea personală sau profesională care apare în urma participării beneficiarilor la orice acțiune socială organizată de noi face parte din hiper-dezolvatarea de care noi avem parte ca si membrii ai asociației, deoarece satisfacția unei reușite este mereu un impuls puternic în a ne continua munca.

Misiune și viziune

În vederea îndeplinirii misiunii noastre, vrem să utilizăm în aceeași măsură  atât evenimente formale cât și științifice, cum ar fi conferințe și training-uri, precum și activități sociale: seri de filme, grupuri de discuții etc.; toate organizate cu speranța de a introduce o viziune coerentă și bine coagulată asupra domeniului pe care asociația și-a propus să îl promoveze și să îl dezvolte. Un factor indispensabil pentru activitatea noastră este suportul de care beneficiăm din partea Universității de Vest, dar și din partea publicului căruia îi suntem destinat. Acestea, contribuind prin interesul investit și prin feedback-ul oferit, devine o forță motrică a progresului asociației, și nu de puține ori, o sursă de motivație pentru membrii noștri. ASPST intervine ca un solvent al miturilor, prejudecăților și a viziunilor formate prin dezinformare asupra științelor socio-umane.

Prietenie

Profesionalism

Responsabilitate