Parteneri și prieteni ai asociației

În primul rând, ASPST face parte din trei structuri federale. Pentru mai multe detalii, dă click pe logo-ul federației pentru a fi direcționat direct pe pagina ei web.

ANOSR

COGNOSIS

FITT

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este prima și cea mai importantă federație studențească, non-guvernamentală și non-partizană.  Încă de la înființarea sa, ANOSR a reunit cele mai multe organizații studențești cu tradiție, înființate imediat după revoluție, împreună constituind o echipă bazată pe principii și profesionalism. Această reprezentativitate ne este recunoscută și susținută de organizații importante din societatea civilă, mass-media, de comunitatea academică și importanți actori centrali precum Ministerul Educației Naționale.

 În prezent, ANOSR numără 105 de organizaţii studenţeşti din 19 centre universitare din România.

Federația Asociațiilor Studenților la Psihologie și Științele Educației din România – Cognosis – este o structură non-guvernamentală, formată din șase organizații studențești (ASPO, ASPP, ASPR, ASPS, ASPSE, ASPST) care reprezintă nevoile și interesele studenților de la psihologie și științele educației din șase centre universitare din țară (Oradea, Iași, Cluj, Sibiu, București, Timișoara), dar și pe cele ale pasionaților de domeniu.

Federația îndeplinește două roluri:
– platforma pentru asociațiile membre​; 
– oferă accesul la proiecte de calitate.
Ambele promovând valori ca prietenia, unitatea și profesionalismul #PUP.

Acestea fiind încadrate în scopul nostru de a susține și de a promova inițiativele asociațiilor studenților la psihologie și științele educației din România, în viziunea federației de a acoperi nevoile de dezvoltare personală și profesională ale acestora, dar și în misiunea Cognosis de a crea cadrul necesar pentru o dezvoltare completă, multilaterală, dar și calitativă.

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) este o organizație neguvernamentală (structură federativă) înființată în baza Decretului Lege nr.150/1990, cu o activitate neîntreruptă din anul 1990. FITT se ghidează după valorile Consiliului Europei (CoE), iar în anul 2016 a făcut din Casa Tineretului din Timișoara (pe care o administrează) primul (și unicul, în continuare) deținător din România al Certificatului de Calitate pentru Centre de Tineret oferit de Consiliul Europei, deținându-l în continuare până în anul 2023.    

FITT desfășoară activități în domenii precum: creșterea participării cetățenilor și, în special, a tinerilor, în procesele de consultare publică și luare a deciziilor la nivel local, județean sau național, formarea și educarea tinerilor în spiritul principiilor democrației, transparenței, integrității, implicării civice, participării, prin proiecte și sesiuni de formare specifice, dar și promovarea accesului la informații de interes public și a unei guvernări deschise la nivel local în colaborările pe care le desfășoară cu autoritățile și instituțiile publice sau prin derularea de programe, proiecte, activități și evenimente educaționale sau culturale. 

Pe lângă cele trei federații de mai sus, ASPST colaborează și cu ONG-uri locale și naționale. Pentru mai multe detalii, dă click pe logo-ul organizației pentru a fi direcționat direct pe pagina ei web.

Identity.Education

TEDxCluj

Identity.Education este singura organizație neguvernamentală din Timișoara care promovează şi luptăpentru drepturile comunității LGBTQI+. Identity.Education s-a născut în 2018 din necesitatea reprezentării formale a comunității LGBTQI+, precum și din dorința de a lucra cu alte organizații cu o misiune similară de promovare a drepturilor omuluisi combatereadiscriminării şi stereotipurilor caremarginalizează comunitatea LGBTQI+. Viziunea noastră este recunoașterea și incluziuneacomunității LGBTQI+ ca parte integrantăși activă a unei comunității sănătoase și diverse a orașului.

TED este o marcă a conferințelor în care unii dintre cei mai importanți gânditori și activiști ai lumii sunt invitați să împărtășească informații din domeniile de care sunt pasionați.

TED își definește misiunea ca “idei care merită să fie răspândite”. “TED” vine de la Technology, Entertainment, Design, trei domenii largi care, în mod colectiv, ne modelează viitorul. Evenimentul în sine este chiar mai amplu, prezentând idei care contează în orice disciplină. Participanții îl numesc “cel mai bun tratament pentru creier” și “o călătorie în viitor”.

Din 2010, TEDxCluj dă energie comunității clujene de experimentatori și inovatori, cu scopul de crea o sinergie de idei care să genereze schimbări și atitudini inovatoare, care să formeze promotori ai schimbării.

TEDxCluj 2021 Together, ediție aniversară de 10 ani, va avea loc în 12 iunie 2021, online și offline la BT Arena Cluj.